Chirurgie:

Enkele voorbeelden van chirurgische ingrepen:

Castratie: De meeste hengsten worden al gecastreerd als ze 1-2 jaar oud zijn. Dit gebeurt vaak thuis, maar kan ook plaatsvinden op een kliniek (dit heeft de voorkeur bij mn oudere dieren en dieren waarbij een of beide ballen nog niet zijn ingedaald). Hiervoor werken wij samen met Paardenkliniek de Veluwe. Eerst vindt sedatie plaats, daarna wordt het paard met behulp van spierverslappers en narcosemiddelen neergelegd. Na wassen en desinfecteren wordt er snel en kundig geopereerd.

Wondbehandeling: Wanneer een paard een diepe wond oploopt dan ligt een infectie op de loer. Indien een wond niet goed geneest dan kan een chirurgische ingreep verdere problemen voorkomen. Tijdens de operatie worden afgestorven weefsel en vuil weggehaald. Soms is plastische chirurgie noodzakelijk om grote huiddefecten te sluiten.

Verwijdering van uitwendige tumor(en) : Vaak kunnen deze tumoren worden verwijderd bij het staande paard onder een zware sedatie met lokaal anesthesie. Soms is het, in verband met de locatie of de uitgebreidheid van de operatie, beter het paard liggend op tafel te opereren. Hiervoor werken wij samen met  Paardenkliniek de Veluwe.

Trekken van tanden en kiezen : In het algemeen kunnen deze tanden en kiezen worden verwijderd bij het staande paard onder een zware sedatie met geleidingsanesthesie van de toevoerende zenuwen. nPK heeft zich toegelegd op gebitsverzorging,  is lid van de Nederlandse Vereniging voor Gebitsverzorging en kan deze ingreep voor u uitvoeren.